Skip to content

Den där turistvägen du vet!

  • by

Camping Mittsverige har många av de kända turistvägarna i regionen.

Camping mittsverige har många av de kända turistvägarna i området, Vägar som ger er upplevelser, många gånger vackra, vid sidan av de stora allfartsvägarna. Hämta en av Camping Mittsveriges kartor där de flesta vägarna finns utsatta eller kolla bara in den här på hemsidan. Här kommer alla sträckor från söder till norr. De som har en egen hemsida har även fått med sin webbadress. Dröm, njut och upplev önskar alla vi campingar i området. 

Ladda ner vår campingkarta i PDF format här: KARTA

Tidernas väg:
Tidernas Väg är vägarna 272 och 83 mellan Uppsala och Ånge, över Dalälven, Storsjön, längs Ljusnan och Ljungan och genom Uppland, Gästrikland, Hälsingland och Medelpad. Lämna stressen på E4 och välj istället Tidernas väg − lite längre och krokigare, men fylld av upplevelser! Mer än 48 mil av aktiviteter och sevärdheter väntar under resan.’

www.tidernasvag.se/

Jungfrukust vägen:
Jungfrukusten är kustområdet i Gästrikland och Hälsingland. Cirka tjugo mil, från Furuvik i söder till Ragvaldsnäs i norr.

Jungfrukusten har sitt namn delvis, efter ön Storjungfrun utanför Söderhamn och efter den jungfruliga naturen efter Gästrike- och Hälsingekusten. Utefter Jungfrukusten finns 4502 öar, många fina sandstränder och genuina, gamla fiskelägen. Jungfrukustvägen – drygt 30 skyltar guidar dig längs Gästrike- och Hälsingekusten, från Gävle i söder till Ragvaldsnäs i norr. Längs den ca 20 mil långa kuststräckan kan du hitta ut till alla smultronställen.

Fjällvägen:
Vägstråket Tönnebro-Bollnäs-Ljusdal-Sveg-Funäsdalen-norska gränsen – Väg 83 och 84 – går som en pulsåder genom Hälsingland och Härjedalen.  Många på väg till fjällen i Härjedalen och Jämtland tar denna väg. Här kan man verkligen göra en resa från kust till fjäll. 

www.fjellvagen.se/

Kustvägen:
Välkommen till fina kustlägen längs efter hela vägen. Upplev sommaren när den är som bäst! Efter vägen finns det levande fiskelägen, industriminnen, Trolska skogen, boende, god mat, bad, fiske, golf, etc.

www.kustvägen.se

Ljungandalsvägen:
Vill du uppleva Ljungandalens skönhet, väljer du att lämna stora genomfartsleden E14 för en stund och ge dig en liten upptäcksfärd längs Ljungans dalgång. Se vägens sträckning här. Vägen går parallellt med E14 mellan Stöde i öster och Borgsjö i väster. När du åker Ljungandalsvägen kommer du upptäcka undersköna platser och intressanta besöksmål. Du hittar mysiga badplatser, spännande fiskevatten, vidunderliga utsiktsplatser och pampiga herrgårdar. För de som vill vandra så är Ljungandalsvägen en del av St Olavsleden som går mellan Sundsvall och Trondheim. 

www.ljungandalsvagen.se

www.ljungandalsvagen.se/ljungandalsvagen/st-olavsleden/

Indalsleden:
Sveriges vackraste turistled. Här kan du stanna och sträcka på benen vid utsiktsplatser som många har vilat ögonen på och fått kraft av. Indalsleden startar vid kusten i Timrå och Bergeforsen och går längs Indalsälvens vatten ändå upp till kusten till Trondheim i Norge. Det stora deltat i Timrå kom till av en naturkatastrof 1796 längs Indalsleden och Indalsälven. Närmare bestämt i Ragunda kommun och skapade förutsättningarna för det numera kända turistmålet Döda Fallet.

www.indalsleden.se/

Höga Kusten Turistväg:
Att bila omkring i Höga Kusten, som blev ett världsarv av UNESCO, och upptäcka de olika smultronställena är en helt fantastisk upplevelse. När tidningens Expressens ”Allt om Resor” listar Sveriges vackraste bilvägar, ja då placerar man ”Höga Kusten Slingan” mellan Skuleberget och Höga Kustenbron högst upp bland Sveriges alla bilvägar. Höga Kusten Slingan eller Turistvägen. Kärt barn har många namn, men bilvägen mellan Skuleberget och Höga Kustenbron ut genom Nordingrå klassas oavsett som en av Sveriges vackraste bilvägar. Även om vi ännu inte riktigt bestämt oss för vad vägen heter.

www.hogakusten.com/sv eller www.expressen.se/allt-om-resor/bila-i-varldsarvet-hoga-kusten—sagolik-natur/

Fiskevägen:
Fiskevägen har sin början i Krokom, Jämtland, och fortsätter längs länsväg 340 till Offerdals socken, via Lillholmsjö till Hotagens socken, Valsjöbyn och vidare in i Norge för att sluta i Namsos. Fiskevägen är känt för fina insjöar och vattendrag för fiske och är ett välkänt begrepp bland sportfiskare i Sverige.

www.hotagen.com/fiskevagenkortet/

Björnvägen:
Följ björnvägen förbi ett av landets häftigaste vattenfall. Söder om Strömsund går väg 339 mot Laxsjön och Föllingeoch efter någon mil finns en avtagsväg mot Bågede, där börjar Björnvägen längs vattudalens västra sida. Världens brunbjörntätaste väg. Rovdjursinventeringar har visat att detta område ligger i ett av världens björntätaste områden. Längs vägen finns det flera rastplatser till glädje för eventuella björnspanare. Det finns också chans att se vilt som Älg, Rådjur, rovfåglar. Ibland så kan man även råka på en Tjäder eller Orre. 

www.stromsund.se/4234.html eller Sommargiuden Jämtland 2019

Vildmarksvägen:
Vildmarksvägen är en av Sveriges högst belägna vägar och går över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland. I söder börjar vägen vid E45 i Strömsund och går vidare över fjällen till Vilhelmina.  Hela Vildmarksvägen runt är ett oförglömligt fjälläventyr på 500 kilometer. Vildmarksvägens sträckning över Stekenjokk är en av få ställen i Sverige där vägen rakt igenom kalfjället och ger dig möjlighet att fjällvandra på hjul.

Notera följande: Vildmarksvägens sträckning över Stekenjokk är bara öppen från 6 juni och fram till 15 oktober. Vintertid är vägen stängd på grund av stora snömängder.

www.wildernessroad.eu/